Contentmarketing

Je belangrijke landingspagina’s worden al lekker gevonden maar je wilt nog meer relevante bezoekers op je website? Of misschien wil je regelmatig nieuwe content publiceren zodat je op de radar blijft bij jouw prospects en dé autoriteit binnen jouw branche wordt?

Wat de vraag ook is: het is tijd voor contentmarketing! Bij Steef The Brave ben je aan het juiste adres.

Wat is contentmarketing?

Met marketing bedoelen we alle activiteiten die bijdragen aan de verkoop van diensten en producten. Content is een verzamelnaam voor informatie die online deelbaar is.

Contentmarketing is daarmee een erg breed begrip.

In mijn dienstverlening zijn blogartikelen het middel dat ik inzet om een bepaald doel te bereiken. Dit doel kan bijvoorbeeld verkoop van producten in een webshop zijn, maar ook het downloaden van een stuk gated content ten behoeve van online leadgeneratie.

Verkeer naar dit blogartikel kan gegenereerd worden vanuit Google search, via social media, een nieuwsbrief of een combinatie. Het is altijd afhankelijk wat voor jouw specifieke situatie het best werkt.

Werkwijze

Om te bepalen over welke onderwerpen ik ga schrijven en welke kanalen jouw doelgroep gebruikt, is een op-maat-gemaakte strategie essentieel. Ik volg daarbij het volgende stappenplan.
Stap 1: Intake

Tijdens de intake bespreken we je doelen, je ervaring met online marketing, de belangrijkste diensten, je ideale doelgroep, de concurrentie en de KPI’s.

Stap 2: Contentstrategie

Op basis van de intake, gegevens uit Google Analytics en Google Search Console en data uit mijn eigen tools stel ik een op maat gemaakte contentstrategie op voor jouw website.

Deze strategie bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Nulmeting
 2. SEO-analyse
 3. Contentanalyse
 4. Doelgroeponderzoek
 5. Social media analyse
 6. Concurrentie-onderzoek
 7. Contentstrategie
 8. Plan van aanpak

In het plan van aanpak omschrijf ik een plan voor de komende maanden.

Stap 3: Contentkalender

Nadat we de strategie besproken hebben, stel ik een contentkalender op. Dit doe ik op basis van zoekwoorden onderzoek en input vanuit jou als expert binnen de branche. Afhankelijk van de doelen en het budget bepalen we hoeveel blogartikelen we elke maand zullen publiceren. Deze kalender fungeert als planning voor het komende half jaar.

  Stap 4: Contentservice

  Wanneer we het eens zijn over de onderwerpen, start ik met de maandelijkse uitvoering. Voordat ik met een blogartikel begin, stuur ik je een opzet van het artikel. Op basis van deze opzet geef jij in enkele zinnen jouw input als expert binnen dit onderwerp. Ik schrijf vervolgens het blogartikel van 800 tot 1200 woorden.

  Naast het schrijven publiceer ik de blogartikelen en zorg ik dat ze SEO-technisch perfect in elkaar steken. Maandelijks ontvang je een uitgebreide rapportage en bespreken we de voortgang.

   Waarom contentmarketing uitbesteden?

   Natuurlijk ben jij de expert en daarom de aangewezen persoon om content te creëren over alles wat er speelt binnen jouw vakgebied. Waarom zou je je blogartikelen laten schrijven door iemand die helemaal niks van jouw branche weet?

   Ten eerste, omdat bloggen een tijdrovend proces is en niet iedereen aantrekkelijke webteksten kan schrijven. En misschien nog wel belangrijker: omdat het daadwerkelijke schrijven van de artikelen slechts een klein onderdeel van contentmarketing is. De achterliggende strategie, het onderzoek, de publicatie en de optimalisatie van de content, dát is waar de meerwaarde van een specialist ligt.

   Ik ben een specialist op het gebied van zoekmachine optimalisatie en contentcreatie. Op basis van relevante zoekwoorden en jouw input als specialist, schrijf ik een geweldig blogartikel dat de organische zoekresultaten domineert en elke maand weer nieuwe relevante bezoekers naar de website trekt!

   Stefan is mega creatief. Hij heeft bij Contany een super snelle leercurve gehad en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een allround contentmarketeer. Knap hoe hij zich kan verplaatsen in onze klanten en hun online propositie kan verbeteren.

   Jordi Bron

   Contany

   Bekend van

   Ik vind het leuk om mijn kennis over SEO en contentmarketing te delen en schrijf daarom zo nu en dan voor externe online marketing platformen. Misschien ben je mijn artikelen hier wel eens tegengekomen.

   Laatste blogartikelen

   Ook schrijf ik natuurlijk regelmatig nieuwe blogs op mijn eigen website.

   21 gratis SEO tools voor dagelijks gebruik

   Een SEO specialist zonder zijn tools is als een ridder zonder zwaard. En de bekende tools staan meestal niet bekend om hun kleine prijskaartje. Toch zijn er, als je goed zoekt, ook genoeg gratis SEO tools te vinden die in kwaliteit niet onder doen.

   Lees meer

   Casestudy: Linkbuilding volgens de TRUST methode

   Een paar maanden geleden kwam in mijn timeline een interessant artikel van Ahrefs voorbij: linkbuilding volgens de zogenaamde TRUST-methode. Volgens de auteur een zeer effectieve manier om hoge kwaliteit backlinks te genereren. Ik vroeg me af of een dergelijke methode...

   Lees meer

   Contentmarketing uitbesteden?

   Vul onderstaand contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een reactie. Ik kan niet wachten om als freelance content marketeer voor jouw bedrijf aan de slag te gaan!