SEO blogs laten schrijven

Blogartikelen zijn een goede manier om meer relevant verkeer naar je website te genereren en aan jouw doelgroep te laten zien dat jij dé autoriteit in jouw vakgebied bent.

Geen tijd om zelf te bloggen, geen vlotte pen of niet de benodigde SEO kennis in huis om je blogberichten hoog te laten scoren in Google? Tijd om je blogs te laten schrijven door een specialist!

Contentmarketing
Wat is contentmarketing

Waarom elk bedrijf moet bloggen

Mensen gebruiken zoekmachines om de antwoorden op hun vragen te vinden. Jouw doelgroep ook. Ze zijn niet altijd op zoek naar jouw product of dienst, maar eerder naar een oplossing voor hun probleem. Blogartikelen zijn dé manier om jouw doelgroep te helpen in hun online zoektocht naar informatie. Weet je ze goed te helpen? Dan is de kans groot dat ze geïnteresseerd zijn in wat jij verkoopt.

Naast directe sales of leadgeneratie zijn blogartikelen ook een goede manier om je online zichtbaarheid te vergroten, meer naamsbekendheid te vergaren en een autoriteit in jouw vakgebied te worden.

Door middel van zoekwoordenonderzoek is te achterhalen naar welke informatie jouw doelgroep op zoek is. Door steengoede blogartikelen te schrijven over deze onderwerpen, zal Google je belonen met hoge posities in de zoekresultaten. Zo genereer je gratis verkeer naar jouw website!

 

Werkwijze

Het daadwerkelijke schrijven van blogartikelen is maar een klein onderdeel van de dienstverlening. Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het gaat om goede SEO blogberichten schrijven.

Stap 1: Intake

Tijdens de intake bespreken we je doelen, je belangrijkste diensten of producten, je doelgroep, de online concurrentie en bepalen we de thema’s waarover we gaan bloggen.

Stap 2: Zoekwoordenonderzoek

Op basis van de besproken thema’s, data uit Google Search Console en inzichten uit mijn eigen tools voer ik een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit. Dit onderzoek vormt de basis voor de onderwerpen waarover we zullen gaan bloggen.

Stap 3: Blogkalender

Na het zoekwoordenonderzoek, voer ik een onderzoek uit om de haalbaarheid te bepalen om op een bepaald zoekwoord te scoren in Google. Over sommige onderwerpen is al zo veel goede content gemaakt dat het erg lastig wordt om daar nog op te scoren.

De onderwerpen waar wel kansen liggen om op te scoren, worden in de blogkalender opgenomen. 

Afhankelijk van het budget bepalen we hoeveel blogartikelen we elke maand zullen publiceren. Deze blogkalender fungeert als planning voor het komende half jaar.

  Stap 4: Blogservice

  Wanneer we het eens zijn over de blogonderwerpen, start ik met de maandelijkse uitvoering. Voordat ik aan een blogartikel begin, stuur ik je een opzet van het artikel. Op basis van deze opzet geef jij in enkele zinnen jouw input als expert over dit onderwerp. Ik schrijf vervolgens een blogartikel van 600 tot 2000 woorden, afhankelijk hoeveel er over dit onderwerp te vertellen valt.

  Naast het schrijven, publiceer ik de blogartikelen en zorg ik dat ze SEO-technisch perfect in elkaar steken. Maandelijks ontvang je een uitgebreide rapportage en bespreken we de voortgang.

   Waarom bloggen uitbesteden?

   Natuurlijk ben jij de expert en daarom de aangewezen persoon om blogartikelen te schrijen over alles wat er speelt binnen jouw vakgebied. Waarom zou je je blogs laten schrijven door iemand die helemaal niks van jouw branche weet?

   Ten eerste, omdat bloggen een tijdrovend proces is en niet iedereen aantrekkelijke webteksten kan schrijven. En misschien nog wel belangrijker: omdat het daadwerkelijke schrijven van de artikelen slechts een klein onderdeel van een goede blog is. Het onderzoek, de publicatie en de SEO-optimalisatie van de content, dát is waar de meerwaarde van een specialist ligt.

   Ik ben een specialist op het gebied van zoekmachine optimalisatie en blogstrategie. Op basis van strategisch gekozen zoekwoorden en jouw input als specialist, schrijf ik een geweldig blogartikel dat de organische zoekresultaten domineert en elke maand weer nieuwe relevante bezoekers naar de website trekt!

   Steef The Brave icon

   Stefan is mega creatief. Hij heeft bij Contany een super snelle leercurve gehad en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een allround contentmarketeer. Knap hoe hij zich kan verplaatsen in onze klanten en hun online propositie kan verbeteren.

   Jordi Bron

   Contany

   Bekend van

   Ik vind het leuk om mijn kennis over SEO en contentmarketing te delen en schrijf daarom zo nu en dan voor externe online marketing platformen. Misschien ben je mijn artikelen hier wel eens tegengekomen.

   Frankwatching
   Marketingfacts

   Laatste blogartikelen

   Ook schrijf ik natuurlijk regelmatig nieuwe blogs op mijn eigen website.

   Top 6 websites om gratis stockbeelden te downloaden

   Een website of webpagina met alleen maar platte tekst is ook maar zo saai. Met een paar goedgekozen afbeeldingen kun je het geheel een stuk aantrekkelijker maken voor je bezoeker. Zelf foto’s maken is natuurlijk altijd het best, maar hier heeft niet iedereen de tijd...

   Lees meer

   24 gratis SEO tools voor dagelijks gebruik

   Een SEO specialist zonder zijn tools is als een ridder zonder zwaard. En de bekende tools staan meestal niet bekend om hun kleine prijskaartje. Toch zijn er, als je goed zoekt, ook genoeg gratis SEO tools te vinden die in kwaliteit niet onder doen.

   Lees meer

   Blogcreatie uitbesteden?

   Vul onderstaand contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een reactie. Ik kan niet wachten om als freelance content marketeer voor jouw bedrijf aan de slag te gaan!